USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

HAİN DEMEYE HAKKINIZ YOK - video

HAİN DEMEYE HAKKINIZ YOK - video

HAİN DEMEYE HAKKINIZ YOK - video
18-03-2019 07:59
Google News

BEKA DEDİKLERİ KENDİLERİ

Sivas mitinginde Erdoğan ve Bahçeli´nin ?Beka? söylemine dikkat çeken Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu, ?Geleceğimiz, bekamız tehlike altındaymış gibi bir kanaat oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun gerçekçi olmadığını söyledik. Ülkemiz, Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten beri dış güçlerin tehdidi altındadır. Elbette biliyoruz, buna karşı nasıl tedbir alınması gerektiğini de biliyoruz. Bugün ne yazık ki iktidarda bulunan arkadaşlarımız kendi bekalarını ülkenin bekasıymış gibi göstermeye kalkıyorlar. Bu doğru değil? dedi.

?VAY GELDİ SİVAS´IN HALİNE´

Hızlı Tren ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını söyleyen Saadet Lideri Karamollaoğlu eski Numune hastanenin yıkılmasına tepki göstererek, ?Böyle bir mantık olabilir mi? Bu arkadaşlarımız yapmadan önce yıkmayı prensip edinmişler. Bir iş mi yapacaklar. Önce mutlaka bir yeri yıkacaklar. Aman bizim Vilayet binasına sahip çıkın. Bir gün gelip de onu da yıkmaya kalkarlarsa vay geldi Sivas´ın haline. Biz bunlara rıza gösteremeyiz. Biz her şeyi yeniden yapacağız?dedi.

Hayrullah AĞKAŞ/

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Sivas mitinginde Cumhur ittifakı liderlerinin ?Beka´ söylemine, ittifaklara, hain ifadelerine, Hızlı trenle ilgili sözlerinin çarpıtılmasına sert tepki göstererek, ?Sen ittifak yapınca iyi, diğeri yapınca hain, demeye kimsenin hakkı yok? dedi. Lise yıllarında Kayseri´den kimsenin bahsetmediğine vurgu yapan Karamollaoğlu, ?Şimdi Kayseri aldı başını gitti, Sivas nerede?, ben Sivaslı göçüyor, gidiyor deyince, çarpıtılıyor, başka yere çekiliyor, böyle bir şey olmaz? diye konuştu.

Saadet Partisi Sivas Belediye Başkan adayı Melih Seçilmiş´e destek isteyen Saadet lideri Karamollaoğlu, bu seçimlerde hiçbir ittifak içerisinde yer aldıklarını tekrarlayarak, ?Bizim adayımız Melih beydir, onu destekleyin, onu seçin? dedi.

 ?İTTİFAKTA

YER ALMADIK?

Milli Görüş Lideri Karamollaoğlu, yerel seçimde hiçbir ittifakta yer almadıklarını belirterek, iktidarın, kendilerini Millet İttifakı´nın yanında gibi göstermek istediğini vurgulayarak, ?Elbette ittifak yapılabilir. Biz bu sefer ittifakın içerisinde yer almadık; ama ısrarla bizi hep ?Millet İttifakı´nın içerisine koymaya çalışıyorlar. Bu memleket hepimizin, aramıza düşmanlık sokmaya kimsenin hakkı yok. Şu anda Cumhurbaşkanı Erdoğan kimin oyuna talipse ben de o oylara talibim. Sen talip olursan vatanseversin, biz olursak ?hain´ diye göstereceksin. Buna kimsenin hakkı yok. Dışarıda ciddi problemler var. Dış politikayı beceremediler. Yalnız kaldık, dostumuz yok? dedi.

?YORULDUKLARINI

KENDİLERİ SÖYLEDİ?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan´ın beka ile ilgili sözlerine de atıfta bulunan Karamollaoğlu, ?Geleceğimiz, bekamız tehlike altındaymış gibi bir kanaat oluşturulmaya çalışılıyor. Biz bunun gerçekçi olmadığını söyledik. Ülkemiz Türkiye Cumhuriyeti kurulduğu tarihten beri dış güçlerin tehdidi altındadır. Elbette biliyoruz, buna karşı nasıl tedbir alınması gerektiğini de biliyoruz. Bugün ne yazık ki iktidarda bulunan arkadaşlarımız kendi bekalarını ülkenin bekasıymış gibi göstermeye kalkıyorlar. Bu doğru değil? ifadelerini kullandı.

Erdoğan´ın, AK Parti teşkilatlarında, belediyelerinde ve bakanlıklarında mental yorgunluğu olduğunu söylediğini hatırlatan Karamollaoğlu, ?Biz de diyoruz ki el hak doğru söylediniz. Doğru bir teşhiste bulundunuz ama bir eksiğiniz var, bu sadece sizin teşkilatlarınızda, belediyelerinizde, bakanlıklarınızda değil genel merkezinizde de var. AK Parti yoruldu. Artık ülkenin problemlerine çözüm üretemiyor. Biz bunu dile getiriyoruz. Lütfen sözlerimizi doğru anlayınız. Biz bundan dolayıdır ki ısrarla şu anda gelinen noktaya dikkat çekiyoruz? şeklinde konuştu.

?SÖZLERİMİZ

ÇARPTIRILIYOR?

Daha önce Hızlı Tren´le ilgili yaptığı açıklamaların çarpıtıldığını vurgulayan Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

?Şimdi burada bunu söyleyeceğim, yine bizim başımıza vurmaya kalkacaklar. Biz hızlı trene karşı değiliz. Sivas´ımız hızlı trenden daha mükemmeline layık bir ildir. Ancak önceliklerinizi iyi belirleyin diyoruz. Sivas, Türkiye´nin 2. büyük vilayeti. 29 bin kilometrekare toprağımız var, 1280 köyümüz vardı. Artık o kadar yok. Mezralarla beraber 2 bine yakın yerleşim yeri var. Ama Sivas Türkiye´mizin en hızlı en çok göç veren ili. Sivas bu sebepledir ki halen büyükşehir olamadı. Ben lise tahsilimi parasız yatılı imtihanında aldığım başarı ile Kayseri´de yaptım. O zaman Sivaslıları Kayseri´ye, Kayserilileri de buraya veriyorlardı. Kayseri bizden küçük vilayetti. Kayseri hakikaten bizim yanımızda hesaba bile katılmazdı ama şimdi aldı başını gitti, sanayi şehri haline geldi. Bugün onların da problemi var biliyorum ama büyükşehir oldular. Bizim derdimiz bu.?

?ÜRETİME DÖNÜK

YATIRIM ŞART?

Göçü önlemek için mutlaka üretime dönük yatırımlarla destek verilmesi gerektiğini ifade eden Karamollaoğlu, ?Bizim ekilebilir arazimiz çok. Topraklarımız verimli değil ama siz çiftçimize destek verirseniz mazottan vergiyi kaldırırsanız, gübredeki vergiyi kaldırırsanız, ilaçtaki vergiyi kaldırırsanız bazı yerlerde derin kuyu pompaları ile çekilen suda harcanan elektriğin vergisini kaldırırsanız çiftçi ayağa kalkar. Bizim topraklarımızın büyük bir kısmı ekilip biçilmiyor. Neden? Çiftçi geçimini sağlayamadığı için. Adam zararına çalışır mı? Olmaz. Toprak Mahsulleri Ofisi´nin üstünde geçmişte hep ofis çiftçinin karar gün dostu denirdi. Yani çiftçi tahılını ürettikten sonra başı sıkışırsa ürününü oraya cari fiyattan satar, eline parasını alır ihtiyacını giderirdi. Bugün böyle bir iş yok artık? dedi.

?VİLAYET BİNASINA

SAHİP ÇIKIN?

Yeni Numune Hastanesi´nin yapılmasının ardından eski hastanenin yıkılmasına da tepki gösteren Karamollaoğlu, ?Böyle bir mantık olabilir mi? Bu arkadaşlarımız yapmadan önce yıkmayı prensip edinmişler. Bir iş mi yapacaklar. Önce mutlaka bir yeri yıkacaklar. Aman bizim Vilayet binasına sahip çıkın. Bir gün gelip de onu da yıkmaya kalkarlarsa vay geldi Sivas´ın haline. Biz bunlara rıza gösteremeyiz. Biz her şeyi yeniden yapacağız? ifadelerini kullandı.

?YILDIZ DAĞI´NA

MİLYONLARCA PARA AYRILDI?

Yıldız Dağı Kayak Merkezi´nin yapılmasını eleştiren Saadet Lideri Karamollaoğlu, ?Sivas´a bir kayak merkezi kurdular. Hay Allah size akıl fikir versin ya. 100 milyonlarca para ayrıldı. Gelişmeleri görmüyor musunuz? Kar yağışları kalktı. Niye yaptılar? Adımız geçsin diye. Adın geçiyor orada. İşte bu tesisi kurdular 300 milyonu toprağa gömdüler. Hiçbir işe yaramıyor diye yatıyor. Bunu da yapanlar sizlersiniz. 300 milyonla siz bir sanayi tesisi kursanız 500-600 kişiye iş çıkar. Eğer bunu özel sektöre kurdurur o da 300 milyon liralık eklerse bine çıkar bu rakam. Sivas´ın çalışacak işe ihtiyacı var. Onun için ben bütün kardeşlerimizin sanki geçen sefer söylediğimi tersinden anlayıp Sivas hızlı trene bile layık değilmiş gibi anlamalarını doğru bulmuyorum. Bunu istismar ettiler, istismarda üzerlerine yok. Bir kelime cımbızla bir yerden alıyor, onun üzerine bambaşka bir şey inşa ediyorlar. Bu doğru değil ama bizim milletimiz uyanık. Eminim ki gerçekleri herkes görüyor ve anlıyor? diye konuştu.

Milli Görüş Lideri Karamollaoğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:

?Organize Sanayi Bölgemizde halen boş duran fabrikalar, boş duran arsalar var. 89 yılında orayı biz belediye olarak ele alarak, kurmuştuk. Sonradan Organize Sanayi Bölgesi vasfını kazandı. 1989-2019. 30 yıl geçmiş. Allah rahmet eylesin. Osman Seçilmiş Bey kardeşim döneminde de hemen biraz ötede demir çelik sahasına yakın yerde 11 bin dönümlük yeni OSB kuruldu. Buraya insanlar nasıl fabrika kuracak? Siz devlet olarak gerekli kredi ve desteği vermezseniz Türkiye´de bunu kimse yapamaz. Biz bundan dolayı Sivas´ın önce göç veren değil göç alan bir il haline gelmesini istiyoruz. Bundan dolayı da hem tarımın hem de sanayinin desteklenmesini istiyoruz. Allah nasip ederse bir gün geleceğim bunlar da gerçekleşecek. Biz bundan dolayıdır ki eğer bunları gerçekleştirirsek bizim elimizde çok güzel eserlerimiz var.

Halen ne Sıcak Çermik ne Soğuk Çermik ne Balıklı Çermik doğru dürüst çalıştırılmıyor. Sıcak Çermik´te birtakım yatırımlar yapıldı. Oralar seralarla donatılsa emin olun kış geldiğinde sadece kış değil yazın bile Sivas´ın sebze ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamakla kalmaz hatta bunu başka yerlere satarak para da kazanır. Böyle bir düşünce yok, hayal yok. Parayı toprağa gömmeye gelince bu arkadaşlarımızın üzerine hiç kimse çıkamaz. Onun için biz bu konularda bambaşka bir kanaat içindeyiz. Allah nasip eder iktidara gelirsek 4. demir çeliği kâmil manada mutlaka bugün temeli atılan yerde yeniden inşa edeceğiz.?

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
16.05.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü